Sommeren er en utmerket tid for å innrede huset på nytt, eller bare gjøre små endringer i interiøret. I Norge er det store forskjeller på årstidene, noe som gjør at lyset i boligen er svært forskjellig mellom sommer og vinter. I mørketiden passer det godt med et lunt og varmt interiør, og dermed vil man innrede med farger, dekor og møbler som passer til dette. På sommeren vil man derimot ha åpne rom, med mye luft og grønne planter.

Dekor og kunst på veggene kan enkelt endres fra årstid til årstid, og man kan ta ned og oppbevare pynteobjekter, møbler og gardiner og innrede på nytt. Når dagene endelig blir lengre vil vi oppholde oss i en bolig som forsterker lyset, og dermed er tiden inne for å velge nyanser av hvitt, gult og lyse blåtoner. Bilder, malerier og plakater på veggene kan velges ut med tanke på hvordan de vil passe med fargene som kommer inn fra vinduet. Sola gir en varm gulfarge, og vi ser grønne vekster i hagen.

Bilder og andre kunstverk som henger på veggene bør nå ha lyse farger. Toner i sølv, lyst tre eller kunstige materialer passer godt til lyse vegger og gardiner. Grønne planter i stua kommer mye bedre frem når de er plassert mellom lyse farger, og da helst naturfarger som grått, trebrunt og beige. Siden potteplanter har sterke farger, er det behagelig for øynene at disse ikke er i konkurranse med andre sterke fargenyanser på dekor og møbler. La én farge stikke seg frem, mens de andre rundt er mykere.

Når du innreder for sommeren er det lurt å tenke på hvor og hvordan lyset treffer. Innrammede bilder bør ikke henge slik at solstrålene treffer glasset direkte, da dette blir en plage for øynene og kan bleke bildet over tid.

Post Author: maks

bizplan