En stue skal jo ofte fylle flere funksjoner avhengig av hvor stor den er og av hvor mange andre rom det finnes i huset eller leiligheten. Kjernemøblementet i en stue er hos de aller fleste en sofa med tilhørende stoler og salongbord. Veldig ofte er sofaen plassert langs en vegg med bordet foran og to stoler midt imot. Lenge var det veldig populært med en såkalt 3+2+1-løsning. Det vil si at man hadde en treseter og en toseter som man plasserte i vinkel med en enseter (dvs stol) i samme utførelse midt imot. Takket være blant annet mange dyktige bloggere som gir gode råd om innredning, så er ikke bildet like stereotypt i dag. Nå er det nok mer chaiselong-varianten som gjelder. Den ble på ganske kort tid veldig populær, men ettersom det tross alt er et ganske annerledes møbel så er det ikke så vanskelig å spå at det er en trend som ganske snart vil ebbe ut. Ja, noen vil si at den allerede er på vei ut.

Sofagruppen er og blir imidlertid det sentrale i en stue og det gjelder faktisk uansett om det dreier seg om et stort rom eller et lite. Derfor vil det ofte være verd å legge litt ekstra penger for å få seg en både vakker og holdbar sofa som kan stå imot den daglige slitasjen som slike møbler utsettes for.

“”TV’en tar mindre plass=

Utover sofagruppen skal det gjerne være et TV som man kan se på fra sofagruppeposisjon. TV’en har jo tradisjonelt hatt en veldig sentral plass i folks hjem og nærmest vært stuens midtpunkt. Det ble veldig tydelig i den tiden da TV’en var en omfangsrik sak som opptok mye plass. Nå som TV’en er like flat som et hvilket som helst maleri på veggen har det naturligvis blitt annerledes.

Så skal jo stuen også ha en reol eller et eller annet annet hyllesystem der det står bøker og pyntegjenstander av ulike slag. Det er heller ikke uvanlig med et slags lesehjørne der det står en god lenestol med en tilhørende skammel og leselampe. Dersom hjemmet ikke har en egen spisestue plasseres det også normalt et spisebord (som kan gjøre større med hjelp av ileggsplater) med stoler rundt. På gulvet ligger det som regel et teppe under sofagruppen og et under spisegruppen. Svært forenklet så er det hovedbestanddelene i en standard norsk stue. I alle fall om man legger til at det henger bilder av ulike slag på veggene.

Post Author: maks

bizplan