Når våren kommer begynner det og klø i fingrene etter å forandre på omgivelsene våre. Vi får ny energi og en ny giv. Vi vil omgi oss med nye og lettere farger, og fjerne oss fra den mørke kroken og peisstua som vi flykter til i vintermørket. Hvis du tenker på oppussing av hus, hytte eller leilighet, bør du ta deg god tid til planlegging før du begynner. Hva er din personlige smak, og hva er trendene man finner i blader og blogger?

Finn inspirasjon

Man bør alltid ta hensyn til ens egen smak og favorittfarger, blant annet. Det er viktig at huset, hytta eller leiligheten reflekterer de som bor i boligen, og det skal tilpasse seg deg mer enn trendene i tiden. På den annen side er det en stor fordel å hente inspirasjon fra trendene man ser rundt omkring, for vi kan ikke alle være eksperter i kombinering av farger og materialer. Det tar lang tid og sette seg inn i, og da kan vi heller stole på dem som kan sin kunst og sitt yrke.

Fargesammensetning

Ved siden av kombinasjoner av farger, er det viktig å ta hensyn til hvert enkelt rom. Noen farger passer til store rom, men ikke til de mindre. Noen farger gjør en stue vakker og innbydende, mens den samme fargen på kjøkkenet kan gi et helt annet inntrykk til de som kommer inn. Når du vet mer eller mindre hvilken stil du vil gå for, kan du tenke på materialene i huset ditt. Har du tapet som du vil skifte ut eller male over? Har du trepanel på veggene som kanskje kan males i en lysere farge?

Ikke skynd deg

Hvis man ikke er helt sikker på hvilke farger man vil gå for, kan man alltid be om hjelp i butikker. Mange selgere vet mye om interiørdesign og hvilke farger som passer til større eller mindre rom selv om de ikke jobber utelukkende med design. En viktig regel før oppussing er å ikke ha hastverk. Oppussing tar tid og og krever et budsjett, derfor er det aldri en god følelse å angre i ettertid. Ta med fargeprøver hjem og prøv dem ut på alle veggene som skal males om. Be om små prøvestriper av alle typene tapeter du kan tenke deg, og prøv dem ut på veggene.

Personlig preg

Visste du at nordmenn er på europatoppen i oppussing ? I Norge mangler det altså ikke på inspirasjon og ekspertise på dette feltet. Siden vi er så glade i oppussing, er vi raske med å følge nye trender og hive det gamle vi jobbet så lenge med. Selv om du får nye og bedre ideer, er det bra og holde på det egne som gjør at ditt hus blir nettopp ditt.

Post Author: maks

bizplan