Soverommet er normalt det rommet de fleste av oss oppholder oss mest i. Selv om det i all hovedsak er i sovende tilstand så er det ikke uten betydning hvordan vi innreder rommet. I alle fall om man skal tro ekspertene. Og det skal man vel, i alle fall til en viss grad. Det er ikke minst hvilke farger man har på veggene som ekspertene har synspunkter på. Det kan nemlig ha stor betydning for søvnkvaliteten.

Man skal i første rekke unngå å bruke intense og energigivende farger som rødt, gult og oransje. Oppkvikkende farger er ikke det man behøver når formålet med å befinne seg i rommet er å sove. Om dette skulle være en favorittfarge så kan man i stedet for å male veggene i den heller bruke den på mindre detaljer. På nattbordet for eksempel.

Svart skal man også unngå. Ikke helt innlysende kanskje siden rommet jo blir ekstra mørkt om man velger svart. Begrunnelsen er imidlertid at de fleste av oss forbinder svart med depresjon og uro. Ønsker man et mørkt soverom får man altså velge en annen mørk farge enn svart. Det finnes jo mye lekkert å velge mellom.

Hvitt er heller ikke en farge man bør male soveromsveggene med, men den verste fargen for en soveromsvegg skal være grått. Det påstås at grått signaliserer tungsinn og tiltaksløshet. Og hva som verre er; det kan ødelegge seksuallivet! Da er det god å vite at det er ikke alltid at ekspertene har rett. Det viktigste er at man bruker farger man selv trives med. Sovner man med en god følelse innabords så er nok det den beste garantien for både lang og god søvn.

Post Author: maks

bizplan