Dette nettstedet kommer til å fokusere på interiør og utelukkende på interiør. Sånn umiddelbart kan det sikkert lyde ganske begrenset, men så fort man tenker seg litt om så oppdager man at interiør er et veldig stort tema. Det kan sies og skrives utrolig mye om dette temaet. Bare se på alle de forskjellige magasinene som kommer ut uke etter uke hele tiden med nytt stoff om interiør. Og intet annet enn interiør. Så når alt kommer til alt innser nok de fleste at emnet ikke bare er stort, men til og med kjempestort.

Møbler er kanskje det aller første man tenker på når man hører begrepet interiør. Ved nærmere ettertanke vil du innse at det er bare en liten del av hva begrepet omfatter. For man fyller jo rom med mye mer enn møbler. Bare tenk på alle mulige innredningsdetaljer som finnes og som har sin naturlige plass både på dette nettstedet og i alle magasinene. Det kan dreie seg om alt fra lysestaker og askebegre (selv om de ikke er så in lenger) til små skrin, vaser og blomsterkrukker. Bildene som henger på veggen er en del av interiøret. Det er teppene og mattene man har på gulvet også. For ikke å snakke om lamper og belysning uansett om de henger i taket eller er innebygde downlight eller om det er snakk om bordlamper, stålamper leselamper eller lampetter.

Innredning som underkategori av interiør
Alle de kategoriene som her er nevnt er løse gjenstander som kanskje kan samles under begrepet innredning. Innredning er en kjempeindustri. Ikke bare sysselsetter den designere som gjør det kreative arbeidet, men også et veldig stort antall personer som tar del i hele produksjonsprosessen fra A til Å. Videre skal varene distribueres (ofte fra en verdensdel til en annen) og selges av en arme av selgere i et utall store og små møbelbutikker over hele verden, samt på nettet!

Interiør omfatter også den fysiske rammen”
Interiør dreier seg imidlertid ikke bare om innredning, det vil si løse deler. Det dreier seg også om den jobben arkitektene gjør. Hvordan rom utformes og forholder seg til hverandre, høyde under taket og form, plassering og størrelse på lysinnslipp. En interiørarkitekt vil ofte også ha synspunkter på andre sider ved et hus sin innside. Gulvbelegget for eksempel. Skal det legges parkett eller massive tregulv, skal det males, oljes eller lakkes. Skal det legges marmor eller andre stenfliser? En lang rekke muligheter som den som skal bebo huset eller leiligheten må ta stilling til. Likeledes det man velger å kle veggene med. Være seg maling, tapeter eller paneler av ulike slag. Og har man bestemt seg for maling så må man også ta stilling til både type maling og ikke minst til hvilken farge man vi ha på veggene.

Post Author: maks

bizplan