Hurtigruten er mer enn bare en turistbåt eller et fremkostmiddel. Den er folkekjær, og har blitt en del av den norske kulturen. Som alt som omhandler tradisjoner, skaper det ofte oppstyr når endringer blir gjort. Det er intet unntak i dette tilfellet. I forbindelse med oppussingen av to av skipene i 2016 ble det gjort endringer i interiørstilen. Noen liker endringene, men det har også kommet haglende kritikk. Grunnen er at de har gått bort fra det klassiske maritime, og valgt en mer bonderomantisk stil som mange mener ikke er den 125 år gamle skipsruta verdig. De ansatte er derimot ikke enige. De mener stilen forteller om norsk kultur og historie, og kan kombineres med skipsfart for en designopplevelse som de ansatte er stolte av å vise frem til både turister og nysgjerrige nordmenn. Kritikerne beskriver stilen som en blanding av Ikea-møblement og et billig høyfjellshotell, og er ikke nådige i sine beskrivelser.

Design handler om å prøve noe nytt

Design skal være kontroversielt, ellers hadde vi holdt oss til det kjente og kjære i generasjon etter generasjon. Selv om det ikke sies rett ut er det ingen hemmelighet at en mening bak interiøret er nettopp å provosere litt, og skape en snakkis. Man kan aldri tekkes alles smak, men så lenge det finnes en rød tråd og et budskap i det man designer kan det heller aldri gjøres feil. Designeren som står bak er en av verdens råeste på maritimt interiør, og har arbeidet med mange kjente skip globalt. På Hurtigruten har han fanget det norske, som symboliserer nøkternhet og klassisisme, kombinert med kulturelle elementer som bruk av furu, treskjæring og friluftsliv. Meningen med endringen er at Hurtigruten har gått mer eller mindre uforandret i over hundre år, og det nye designet skal bringe det inn i de neste hundre. Det er liten tvil om at Hurtigruta fortsatt kommer til å være et ikon på at vi nordmenn er stolte av å vise frem landet vårt. Og sånn kommer det til å være i lang tid fremover.

Skaff din egen stil i hjemmet

Med inspirasjon fra fornyelsen av Hurtigruten er det fristende å investere litt tid, energi og penger i å fornye hjemmet også. Hvor begynner man? Finn inspirasjon på internett, i magasiner og hjemme hos venner. Det viktigste når du plukker design er at du har en helhetlig tanke for hvordan det skal se ut. Å blande stiler er ikke noe problem, så lenge det finnes en rød tråd og en idé bak det hele. Trenger du et lite ekstra innskudd av cash til oppussingen, gå innom centum.no for et kjapt forbrukslån. Inviter venner og familie med på å gi deg feedback på ideene og hjelpe deg å utvikle dem før du kjøper inn. Av og til innser man at man kanskje har oversett noe, eller at en god idé kan komme fra en som ikke bor i hjemmet ditt. Det er alltid spennende med litt nytt, og det behøver ikke å koste allverdens. Lykke til!

Post Author: maks

bizplan